Actueel nieuws, foto's en prijzen van alle gerenomeerde auto merken

Nieuwe Opel Adam

Gepubliceerd door

Nieuwe Adam van Opel

Met de gloednieuwe Adam lanceert Opel voor het eerst een chique, kleine stadsauto die voor het merk nieuwe groeikansen biedt in het trendgevoelige A-segment. De Opel Adam combineert een vrijpostig, krachtig design met vrijwel onbeperkte personalisatie mogelijkheden, zodat elke Opel Adam auto volledig uniek is. Het interieur design van de nieuwe Opel Adam biedt wat zijn hoogwaardige exterieur belooft: stijlvolle sfeer in een - voor een kleine auto - opmerkelijk ruime omgeving. Met gemodelleerde, harmonieuze oppervlakken en elegant vloeiende lijnen, net als grote broers Astra, Meriva en Insignia, komt de Adam de kwaliteits- en designbelofte van Opel na. De ronde instrumenten in chronograaf stijl en verchroomde gefacetteerde schakelaars stralen daarbij sportieve precisie uit.

Opel Adam interieur

Nieuw Opel Adam interieur
In tegenstelling tot andere rivalen in het segment, gaat de nieuwe Opel Adam regelrecht in tegen de retrotrend, met een moderne en krachtige look. Zijn opvallend en uniek ‘zwevend’ dak, dat visueel onafhankelijk is van de carrosserie, maakt de weg naar een perfecte uitvoering in twee kleurschakeringen vrij. De naambadge van de Opel Adam auto staat niet op de gebruikelijke plaats, maar op het einde van de verchroomde sierlijst boven de zijruiten op de achterzuil, wat er nog een schepje aantrekkingskracht bovenop doet. Op de brede voorgrille heeft de Opel Adam de nieuwe vleugelvormige chroomlijst met het Opel-embleem in reliëf. Op de zijflanken vinden we designelementen, zoals de ‘Blade’-vorm onderaan de deur en de kenmerkende golf rond de deurgrepen, bekend van de Astra GTC. De koplampen zijn uitgerust met de typische ‘Wing’ dagrijverlichting van Opel. Voor het eerst in het A-segment, zijn ze ook verkrijgbaar met geavanceerde, energiezuinige LED-technologie.

Opel Adam interieur

Trendy en sportieve Opel Adam auto
De behendige driedeurs is met zijn 3,70 meter lengte en 1,72 meter breedte (exclusief spiegels) perfect voor de stad. Het interieur van de Opel Adam biedt plaats voor vier personen in een Hoogwaardige omgeving en met een ruimtegevoel dat ongebruikelijk is in kleine auto’s. De nieuwe, sportieve en elegante vierzits Opel Adam richt zich vooral op trendy klanten die een auto zoeken waarmee zij hun persoonlijke stijl kunnen uitdrukken. Volgens deskundigen zal dit lifestyle subsegment de komende jaren blijven groeien.

Opel Adam benzine

Opel Adam benzine motoren
De nieuwe Opel auto wordt aanvankelijk aangeboden met drie efficiënte benzine motoren (1.2l 51kW / 70 pk, 1.4l 64 kW / 87 pk en 1.4l 74 kW / 100 pk) in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Alle benzine motoren zijn uitgerust met een ecoFLEX pakket, en dus ook de brandstof besparende Start/Stop-technologie. Later zal een kleine benzine motor van de nieuwe generatie zijn intrede doen in de Opel Adam, een direct ingespoten motor met turbocompressor met Start/Stop voor meer efficiëntie en betere prestaties. De nieuwe Opel Adam benzine motor zal gecombineerd worden met een volledig nieuwe handgeschakelde zes versnellingsbak.

Opel Adam prijzen

Opel Adam prijzen
De nieuwe Opel Adam kan besteld worden na de officiële wereldpremière op de Paris Motor Show (29 september - 14 oktober 2012). De eerste Opel Adam auto’s zullen in januari 2013 in de showrooms verschijnen. Maak voor een proefrit met de nieuwe Opel Adam een afspraak bij je lokale Opel dealer. De Opel Adam prijzen zijn nog niet officieel bekend gemaakt.


Gepubliceerd door

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter