Actueel nieuws, foto's en prijzen van alle gerenomeerde auto merken

Audi A4 leverdatum bekend

Gepubliceerd door

Audi A4 leverbaar vanaf februari 2012

In februari 2012 start Audi met de levering van de ingrijpend vernieuwde Audi A4. De nieuwe Audi A4 2012 modellen zijn direct herkenbaar aan de aangescherpte vormgeving van zowel de voor als achterzijde en een verder verbeterd interieur. Ook op technisch gebied zijn er een flink aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. De nieuwe Audi A4 1.8 TFSI-motor met standaard start/stopsysteem is bijvoorbeeld 19% zuiniger dan zijn voorganger. Diverse Audi modellen (Limousine en Avant) met deze motor zijn goed voor 20% bijtelling. De gunstige CO2;-waarden leiden ook tot een aanscherping van de verkoop prijzen. De vernieuwde Audi A4 modellen  zijn leverbaar in Nederland vanaf € 34.670.

Nieuwe Audi

Audi A4 leverbaar vanaf februari 2012
De vernieuwde Audi A4-/S4-modellen vallen om te beginnen op door hun uiterlijke wijzigingen. De motorkap heeft sterker gebogen vormen en de hoeken van de grille zijn scherper aangezet. De grille zelf is nu grijs van kleur (hoogglans zwart voor zescilinder- en/of S-line). Andere eyecatchers aan de voorzijde zijn de platte mistlampen (rond voor de A4 Allroad quattro) en de markante luchtinlaten in de nieuwe voorbumper. Ook de koplamp- en achterlichtunits zijn opnieuw ontworpen. In de gewijzigde achterbumper is voortaan een diffuser geïntegreerd.

Audi A4 interieur

Audi A4 interieur
Het toch al hoogwaardige interieur van de Audi A4 wint nogmaals aan klasse door de nieuwe stuurwielen met chromen of hoogglans afwerkingsaccenten. Een aan de onderkant afgeplat en met leer bekleed sportstuur is optioneel leverbaar. Het bedieningsgemak van de automatische transmissie, de airconditioning en Audi drive select is verder verbeterd. Dat geldt ook voor het MMI navigatie plus-systeem dat nu over vier in plaats van over acht bedieningsknoppen beschikt.

A4

Nieuwe Audi A4 1.8 TFSI met 20% bijtelling
Alle beschikbare benzine- en dieselmotoren hebben directe inspuiting, (turbo)compressor-technologie en een start/stopsysteem. Mede daardoor is het gemiddeld verbruik over de gehele linie met gemiddeld 11% gedaald. De nieuwe 1.8 TFSI (125 kW/170 pk, 320 Nm) verbruikt gemiddeld 5,6 l/100 km (CO2: 134 g/km) en is daarmee maar liefst 19% zuiniger dan zijn voorganger. Alle Limousine-modellen met deze motor zijn evenals de Audi 1.8 TFSI Avant met multitronic-transmissie goed voor een A-label én inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. De topversie is de Audi S4. Dit model maakt gebruik van een 245 kW/333 pk sterke 3.0 TFSI-motor. Bij dit model gaan prestaties van hoog niveau (0-100 in 5,0 s; begrensde topsnelheid van 250 km/h) samen met een gemiddeld verbruik van slechts 8,0 l/100 km.

Audi A4

Audi A4 dieselmodellen
Ook de dieselmodellen zijn zeer efficiënt. De Audi A4 2.0 TDIe (100 kW/136 pk, A-label) neemt genoegen met 4,2 liter diesel per 100 km (CO2: 112 g/km). De 120 kW/163 pk sterke 2.0 TDIe (A-label) doet daar met 4,4 l/100 km (CO2: 115 g/km) nauwelijks voor onder. De viercilinder dieselmotoren lopen nu nog rustiger dankzij de toepassing van een nieuwe balansas. De 3.0 TDI V6 (150 kW/204 pk; B-label) is met een verbruik van slechts 4,9 l/100 km de meest efficiënte zescilinder dieselmotor in zijn segment. Alle voorwielaangedreven modellen hebben standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak (traploze Multitronic-transmissie optioneel). De quattro-uitvoeringen worden geleverd met een zeventraps S-tronic-transmissie met dubbele koppeling.

Nieuwe Audi A4

Standaard ESP op de nieuwe Audi A4
Alle vernieuwde Audi A4-modellen zijn standaard uitgevoerd met een nieuwe elektromechanische stuurinrichting met snelheidsafhankelijke bekrachtiging. De respons is zeer direct en de feedback optimaal. Alleen bij stuurbewegingen ‘vraagt’ de stuurinrichting om energie. Alleen al daardoor wordt een brandstofbesparing van 0,3 l/100 km bereikt (CO2-reductie: 7 g/km). Alle versies met voorwielaandrijving hebben standaard ESP met elektronisch gelimiteerd slipdifferentieel. Interessante opties zijn Audi drive select, een sportdifferentieel en dynamic steering.

Audi

Audi assistentie en infotainment
De vernieuwde Audi A4 is leverbaar met een breed scala aan vooruitstrevende assistentiesystemen. Alle modellen zijn bijvoorbeeld standaard uitgevoerd met een nieuw bestuurdersinformatiesysteem met rustpauze advies. Dit systeem kan aan de hand van een groot aantal variabelen vaststellen dat de bestuurder vermoeid raakt. Hij of zij krijgt dan het advies pauze te nemen. De vernieuwde Audi A4 is ook leverbaar met adaptive cruise control, Audi active lane assist en Audi side assist. Elke vernieuwde Audi A4 wordt standaard geleverd met Audi chorus CD radio met 8 speakers. MMI navigatie plus met hard disk, 3D-kleurenscherm en DVD-speler is optioneel. Dat geldt ook voor de Bluetooth online autotelefoon met Audi connect waarmee online-functies beschikbaar zijn. Ook een WLAN hotspot is hierin opgenomen. Passagiers kunnen op deze manier met hun mobiele apparatuur (smartphone, tablet, laptop etc.) verbinding maken met het internet.

Audi A4 prijzen
Door de gunstige verbruik- en emissiecijfers vallen de prijzen van de vernieuwde Audi A4 gunstiger uit dan die van de voorgangermodellen. De nieuwe Audi A4 is er vanaf € 34.670 (1.8 TFSI 125 kW/170 pk). Alle vernieuwde modellen zijn er ook in Pro Line- en Pro Line Business-uitvoering. In beide gevallen geldt dat de standaarduitrusting tegen een (bijtelling)vriendelijke meerprijs sterk wordt uitgebreid. De levering start in februari 2012. De nieuwe modellen (met uitzondering van de vernieuwde Audi A4 Allroad quattro) zijn te bestellen vanaf medio november.


Gepubliceerd door

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter